Utmanad

Jag har fått en award från Therese


Den som får awarden ska:
1. Kopiera awarden på sin blogg
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!

1.
Jag har alltid pluggat som en tok, vilket resulterade i 19,71 som meritvärde från gymnasiet (Medieprogrammet) och en högskoleexamen i datateknik vid 21 års ålder.

2. Jag är smått besatt av andra världskriget och förintelsen, plöjer alla filmer och dokumentärer i ämnet.

3. Läser inga böcker förutom kurslitteratur (okej, det kanske inte var intressant fakta. Men än dock fakta).

4. Jag har endast haft en pojkvän. Vi var tillsammans i 2,5 år samt bodde ihop, och det hela slutade med att han tyckte det var roligare att sätta på andra tjejer i hemlighet sådär. Man kan väl säga att jag fortfarande lider av detta faktum.

5. Jag avskyr alkoholpåverkade män, och dricker högt sällan själv.


6.
Jag bor hemma sedan ett år tillbaka och hatar det väldigt, väldigt mycket. Jag väntar bara på en inkomst, sedan är jag sååå out of here!

7. Det minsta jag har vägt i vuxen ålder är 72 kilo.


Ångest

Fy fan vad jag känner mig tjock idag. Som världens fulaste och äckligaste människa. Jag känner onekligen för att bara sluta äta, tänk om det var så enkelt? Fy ...

Fem kilometer

Happ, då har jag varit ute och sprungit för första gången i år. Fem kilometer fick det bli, vilket tog 38 minuter. Det är ingen bra tid för mig eftersom jag har sprungit bra mycket snabbare än så. Men ... considering att jag har varit stillasittande väldigt, väldigt länge så är det okej tycker jag :) Jag tog mig i alla fall runt levande ^^

Anställd

Jag svävar på små lätta moln just nu. Idag skrev jag på papperna. Om en månad jobbar jag heltid, på något som kan liknas vid mitt drömjobb.

Det känns fantastiskt. Inte bara för att jag lyckades få ett jobb, utan även ett jobb som jag faktiskt vill ha och har velat ha under en lång tid.

Och jag känner hur denna glädje sprider sig ut över hela mig. Jag känner en trygghet i att ha en anställning och lön, vilket gör att jag oroar mig mindre. Har mindre ångest över pengar som inte finns men behövs, och så vidare ... vilket gör att allt känns lättare. Det känns till och med lättare att gå ned i vikt, för jag mår mycket bättre än vad jag gjorde för en vecka sedan.

Jag vill, jag kan och jag kommer. Det är inte svart på vitt, och framförallt behöver jag inte chips för att dämpa en ångest som jag idag har löst.

Jag har redan gråtit av glädje flera gånger denna vecka. Nu känns det som att jag kommer börja igen.

JAAAAAAAAAA

För den som har legat sömnlös och grubblat över hur det har gått för mig i jobbsökarträsket, så ... JAG FICK DET! Helt galet hur ett enda samtal kan utlösa sådana känslor!

Madness.

Dagen D

Vilken dag!

Imorse var jag så nervös att jag höll på att spy. Jag duschde, fönade håret, plattade håret, lockade håret och till sist sprayade spray i håret - det blev en bra hårdag. Sen på med smink; foundation, puder, mascara, guld/brun ögonskugga och kajal. Även detta kändes löjligt lyckat.

Sedan på med kläderna. Svarta chinos, blå- och vitrandig skjorta och kavajjacka. Ankelstrumpor, svarta skoletter, och svart jacka. Men jag hade ingen passande väska, varför jag fick panikköpa en innan intervjun (!).

"- Kan du klippa bort lappen?" fick jag fråga i kassan. Och anteckningsblocket som man alltid ska ha med sig på intervjun för att visa sig intresserad, var var det?! Ja, inte var det med mig i alla fall, så jag fick även köpa detta. Tilltagande nervositet.

Men det gick bra. De vill träffas en sista gång innan de bestämmer sig, och då över en "lunch" med några anställda. Om de "vill ha mig" så ska jag börja redan på tisdag nästa vecka med kundmöte (!). Jag dog en smula när de sa det.

En sak i taget. Något som dock känns väldigt jobbigt är att försöka gå ned i vikt mitt i denna karusell. Jag vet inte hur jag ska få energin att räcka till, det tar onekligen på krafterna att gå runt med 220 i puls och nervositet i magen :/

Vem är jag?

Ålder: 21, snart 22
Bor: Jönköping
Utbildning: Jag gick medieprogrammet på gymnasiet (tog studenten 2007) och har sedan dess pluggat webbutveckling och grafisk design, har en högskoleexamen i datateknik (examen i somras). Är officiellt webbutvecklare/webbdesigner och söker jobb därefter.
Har arbetat som: Hotellstäderska (ja, det är sant!), grafiker, webbdesigner och knäckebrödspackare (också sant :P)
Civilstånd: Free as a bird
Hårfärg: Råttfärgat i grund och botten, men numera färgat mörkbrunt.
Synfel: Närsynt + brytningsfel
Skostorlek: 42/43 (sorgligt nog)


Favoritdryck: Pepsi Max
Favoritmat: Får nog säga pizza ;P Gärna en feting, med pommes frites, sallad, massa sås och sallad ... mmm ...
Favoritfärg: Åh, beror helt på vad det gäller! Men ... limegrön har alltid varit en av mina favoriter.
Favoritfrukt: Clementin <3
Favoritband: Omöjligt att välja, men favoriterna är Kent, The Knife och Röyksopp.
Favoritfilm: Sväljer allt som har med andra världskriget att göra, har ingen direkt favoritfilm då jag är ganska ointresserad.
Favoritbok: Två nötcremé och en moviebox
Favoritprogram (på tv): Dokumentärer, gärna om historia. Svårt att välja något specifikt, men jag säger Debatt.
Favorit-serie: Beverly Hills 90210
Favoritkändis: Johnny Depp! En dag blir det vi ;P

Min/mitt bästa ...
ägodel:
får nog säga min dator (Macbook Pro) ... eller kanske min mobil (iPhone). Ja, jag är prylnörd. Och Apple-freak.
egenskap: envis
talang: kreativitet
tid på dygnet: natten
klädesplagg: åh, får nog svara mina svarta snygga skor med hög klack :)




Ett intresse jag har är att måla och illustrera. Här är en bild jag målade ikväll :)

Något jag missat som ni vill veta?

Nervös så in i

Idag är jag riktigt nervös. Och det betyder även att jag är riktigt sugen på något att äta. Jag vet inte om det är vanligt att man vill äta när man är nervös, men jag vill nästan alltid göra det.

Egentligen behöver det ju inte vara så mycket man äter, men nu har jag gått och blivit mer och mer sugen på choklad. En analkande mens gör ju givetvis inte saken bättre.

Vad ska jag göööra? :(

Arbetslös i dagens Sverige

Idag har jag hämtat ett paket från Ellos. Jag har, i ren panik, beställt två par byxor, en skjorta och en "kavaj"-jacka.

Arbetsintervju vankas. Och tydligen är det viktigt att se proper ut (he he, vad glad jag blev när jag hörde det. Nej, överviktig+kläder != bra kombination).

Och den är så viktig, så viktig. Så viktig att jag har varit nervös ända sedan jag fick reda på att jag skulle gå dit. Det är två veckor sedan.

Det är ett bra jobb, inom mitt yrke. De hade blivit glada när de fick reda på att jag är tjej, vilket är bra. För det finns mest män i branschen, vilket såklart gör mig ... lite unik. Kanske speciellt med tanke på att jag är så pass ung. Jag är alltså en 21-årig tjej som kanske slåss mot ett tiotal 30-åriga manliga ingenjörer med mångårig erfarenhet. Klart man sticker ut, vilket inte alltid är en bra sak (det ska gudarna veta).

Arbetssökande i dagens Sverige är ett ganska stillastående marknad. Jag gissar att det drabbar alla branscher mer eller mindre, därför känns det obefogat att klaga. Men usch, vad jag är trött på att inte ha några rutiner i vardagen. Ingen inkomst.

Allt detta påverkar uppenbarligen en viktnedgång negativt. Man blir ledsen, och deprimerad. Då vill man givetvis äta som tröst. Och inte har man "råd" att skaffa gym-kort (okej, hade man struntat i allt jävla godis osv. så hade man nog haft råd), vilket kanske gör en (i alla fall mig) ännu ledsnare. Lägg sedan till att jag bor hemma och vantrivs något så in i Norden, ja, då får ni kanske en uppfattning för hur mitt liv just nu ser ut. Det är inte roligt.

Men, förhoppningsvis hjälper mina nya kläder mig att ta mig ur skiten. Än har jag inte tappat hoppet.


Dessa, fast i svart.


Och sen sådan. Och så en blå skjorta under.

En bra start

2010.

Ett nytt år. En ny start. Och det har börjat bra.

Med en vilja sällan skådad har jag nu genomlevt första dagen, och bara det gör mig glad. För det är verkligen dag för dag, så pass stor är risken för "återfall".

Ett mål för varje dag. Man måste våga tro på sin egen förmåga, och det faktum att man själv styr över sitt livs riktning.



Visar en bild på mina naglar i brist på andra bilder ;)